• 2313 117795
  • Μεγ. Αλεξάνδρου 108, Εύοσμος

Ψυχοθεραπεία ζεύγους

Συμβουλευτική-Ψυχοθεραπεία Ζεύγους

Στη θεραπεία ζεύγους και τα 2 μέλη έχουν αποφασίσει να δουλέψουμε μαζί, ανεξάρτητα εάν πρόκειται για ένα ζευγάρι που έχει ζήσει πολλά χρόνια μαζί ή πρόκειται για μια σχέση σε κομβικό σημείο αλλαγής ή εξέλιξης, όπως η συγκατοίκηση ή η απόκτηση παιδιών.

Όπως συμβαίνει στον καθένα μας ατομικά, έτσι και οι σχέσεις αλλάζουν σε βάθος χρόνου, με συνέπεια το ζευγάρι να αντιμετωπίζει ζητήματα οικειότητας, επικοινωνίας και σεξουαλικότητας, όπως επίσης και θέματα που αφορούν τη σχέση με τους εκατέρωθεν γονείς ή με τις προσδοκίες που έχουν οι ίδιοι ως γονείς πλέον των δικών τους παιδιών.
Image
Image
Image

Τι προβλήματα μπορεί να λύσει η ψυχοθεραπεία ζευγαριών

  • Βελτίωση της επικοινωνίας
  • Διαχείρηση των οικονομικών
  • Απιστία και εξωσυζυγικές σχέσεις
  • Έλλειψη σεξουαλικής ικανοποίησης
  • Μείωση συγκρούσεων
  • Αίσθηση απαξίωσης ή υποτίμησης

Χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την ψυχοθεραπεία για ζευγάρια

Ο στόχος της ψυχοθεραπείας

Μέσα από τη θεραπεία οι δύο σύντροφοι γνωρίζουν καλύτερα τόσο τον εαυτό τους όσο και τον άλλο. Καταφέρνουν να αποδέχονται τη διαφορετικότητα του συντρόφου τους και δημιουργείται ένας ανοιχτός χώρος επικοινωνίας, οικειότητας και εμπιστοσύνης.

Ο ρόλος του ψυχοθεραπευτή

Ο ρόλος του ψυχοθεραπευτή δε συνίσταται στο να πάρει το μέρος του ενός ή του άλλου, ούτε να κατηγορήσει ή να επικρίνει κάποιον, αλλά να υιοθετήσει μια στάση αμοιβαίου σεβασμού απέναντι τα δύο μέλη.

Η διαδικασία της ψυχοθεραπείας

Στην διαδικασία της ψυχοθεραπείας ο ψυχοθεραπευτής παρατηρεί την αλληλεπίδραση του ζευγαριού. Διερευνά τους τρόπους με τους οποίους δημιουργούνται παρεξηγήσεις ανάμεσα στο ζευγάρι και κατανοεί τα μοτίβα της σχέσης. Τελικός στόχος είναι να αποκτήσει το ζευγάρι εφόδια πιο αποτελεσματικής διάδρασης και επικοινωνίας μεταξύ του
Image

Η θεραπεία απευθύνεται σε ζευγάρια που θέλουν να βελτιώσουν την συντροφικής τους ζωή και να ζουν ευτυχισμένα

Image
Επέλεξα την Ψυχοθεραπεία Gestalt μετά από σύγκριση με άλλα ψυχοθεραπευτικά μοντέλα, αφού πρώτα βίωσα εγώ η ίδια τη συγκεκριμένη θεραπεία με τη βοήθεια εξειδικευμένου επαγγελματία.

Κεντρικό Μενού

Υπηρεσίες

Επικοινωνία

Μεγ. Αλεξάνδρου 108, Εύοσμος

2313 117795

6983 451050

elavakova@gmail.com