• 2313 117795
 • Μεγ. Αλεξάνδρου 108, Εύοσμος

Προσωπική ανάπτυξη και αυτογνωσία

Ανακάλυψε τον πραγματικό σου εαυτό & τις δυνατότητες του

Η ταυτότητα του ανθρώπου είναι συχνά συγκεχυμένη, αφού δεν αντιπροσωπεύει παρά το σύνολο των ρόλων που του ζητούν να παίξει, παραμερίζοντας συχνά τις δικές του επιθυμίες και συναισθήματα.

Αρκετές φορές σε όλη μας τη ζωή συναντούμε νέες καταστάσεις, ή συνθήκες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε διαφορετικά από ότι παλαιότερα. Άλλοτε απλές και καθημερινές και άλλοτε δύσκολες και επίπονες. Κάθε δυσκολία μας βοηθά να μαθαίνουμε τον εαυτό μας καλύτερα και να αναπτυσσόμαστε, όταν αυτή βιώνεται σαν μια πρόκληση και όχι σαν αποτυχία.
Image
Image
Image
Γιατί ειναι εξαιρετική σημαντική η αυτογνωσία στον άνθρωπο
 • Ανακαλύπτει τον εσωτερικό του κόσμο
 • Βρίσκει τις πραγματικές αλλαγές που θέλει
 • Δίνει προσοχή στα συναισθήματα του
 • Κατανοεί τους τρόπους που σκέφτεται
 • Γνωρίζει τις πραγματικές του προτιμήσεις
 • Μπορεί και ζει με χαρά και ευημερία
Γιατί είναι σημαντική η προσωπική ανάπτυξη;
 • Ενισχύει όλες τις πτυχές μας
 • Αποδεχόμαστε τον εαυτό μας
 • Βελτίωση του εαυτού μας
 • Μας οδηγεί σε μια εσωτερική ευτυχία
 • Θεραπεύουμε τα μέρη του εαυτού μας
 • Μαθαίνουμε να εξελισσόμαστε

Αυτογνωσία και προσωπική εξέλιξη. Πως θα βοηθήσει τον εαυτό μας

Αυτογνωσία

“Αυτογνωσία” αποκαλείται η γνωριμία και η επίγνωση των αντιδράσεων του εαυτού, είναι η γνώση που έχει το άτομο για τη συμπεριφορά, τις στάσεις, τις αξίες, τις πεποιθήσεις, τα συναισθήματά του.

Μέσω των ατομικών ή/και των ομαδικών προγραμμάτων, ο Ψυχολόγος βοηθά το άτομο να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του, να ανακαλύψει ποια σημεία της συμπεριφοράς του προέρχονται από ενδοβολές, εσωτερικευμένους και μαθημένους τρόπους συμπεριφοράς που έχουν βάση και αφετηρία την παιδική του ηλικία. Στην συνέχεια θα τον βοηθήσει να “δει” τις επιθυμίες και τις  δυνατότητές του προκειμένου να τις εξελίξει και να φτάσει στην αυτοπραγμάτωση.

Προσωπική Ανάπτυξη

Ο άνθρωπος δεν είναι μια στατική οντότητα, αλλά αναδύεται και εξελίσσεται συνεχώς. H προσωπική ανάπτυξη δεν έχει “ταβάνι”, συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου. Όταν το άτομο θελήσει να γνωρίσει τον αυθεντικό εαυτό του, τότε έχει μια θετική εικόνα εαυτού, έχει υψηλή αυτοεκτίμηση.

Ο Ψυχολόγος ο οποίος διαθέτει ενσυναίσθηση, αυθεντικότητα και άνευ όρων αποδοχή θα δημιουργήσει το κατάλληλο ψυχολογικό υπόβαθρο, προκειμένου να αναδυθούν οι πηγές που δημιούγησαν τα ζητήματα που απασχολούν το άτομο ώστε να τον οδηγησεί στην αυτογνωσία και στην προσωπική ανάπτυξη

Ποια είναι η διαδικασία;

Θα ήταν ουτοπικό να λέγαμε πως όλα αυτά επιτυγχάνονται εύκολα και χωρίς κόπο ή συναισθηματικό πόνο. Η διαδικασία της εξέλιξης και προσωπικής ανάπτυξης είναι χρονοβόρα και απαιτητική, μιας και έχουμε να παλέψουμε με παγιωμένες συμπεριφορές, με κρυμμένα συναισθήματα, με ανεκπλήρωτους πόθους και ξεχασμένα όνειρα.

Η διαδικασία προσωπικής ανάπτυξης γίνεται σε όλη μας τη ζωή και δε σταματά ποτέ, μιας και συνεχώς εξελισσόμαστε και αλλάζουμε. Σε κάποιες στιγμές μπορεί να είναι πιο δύσκολη και επίπονη και σε άλλες πιο απολαυστική και ανάλαφρη. Το σίγουρο είναι πως είναι η δική μας διαδρομή, το δικό μας στίγμα σε αυτή τη ζωή, το αποτύπωμά μας...ας την ευχαριστηθούμε λοιπόν!!
Image

Η διαδικασία προσωπικής ανάπτυξης γίνεται σε όλη μας τη ζωή, μιας και συνεχώς εξελισσόμαστε και αλλάζουμε.

Image
Επέλεξα την Ψυχοθεραπεία Gestalt μετά από σύγκριση με άλλα ψυχοθεραπευτικά μοντέλα, αφού πρώτα βίωσα εγώ η ίδια τη συγκεκριμένη θεραπεία με τη βοήθεια εξειδικευμένου επαγγελματία.

Κεντρικό Μενού

Υπηρεσίες

Επικοινωνία

Μεγ. Αλεξάνδρου 108, Εύοσμος

2313 117795

6983 451050

elavakova@gmail.com