• 2313 117795
  • Μεγ. Αλεξάνδρου 108, Εύοσμος

Ψυχοθεραπεία για ενήλικους

Ατομική ψυχοθεραπεία ενηλίκων

Υπάρχουν στιγμές που οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Βρίσκονται μπροστά σε αδιέξοδα και είναι αδύναμοι να διαχειριστούν διάφορες καταστάσεις σε προσωπικό, οικογενειακό, κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο και τότε χρειάζονται στήριξη.

Η ψυχοθεραπεία είναι μια στενή σχέση εμπιστοσύνης και ψυχικού ανοίγματος απο έναν θεραπευόμενο προς έναν έμπειρο ψυχοθεραπευτή με σκοπό την σε βάθος αυτογνωσία του πρώτου, την κατανόηση και απάλειψη των ψυχοσωματικών του συμπτωμάτων και την αναβάθμιση της εσωτερικής του ζωής και καθημερινοτητας, μέσα από την αύξηση των βαθμών της ψυχικής και υπαρξιακής του ελευθερίας.
Image
Image
Image

Ποιά είναι τα οφέλη της ατομικής ψυχοθεραπείας

  • Καλύτερη διαχείριση διαπροσωπικών σχέσεων
  • Αναβάθμιση ποιότητας ζωής.
  • Aυτογνωσία και αυτοβελτίωση
  • Θεραπεία του άγχους, κρίσεων πανικού
  • Αναγνώριση και αντιμετώπιση δυσκολιών
  • Eνεργοποίηση κρυμμένων δυνατοτήτων & ταλέντων.

Χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την ψυχοθεραπεία ενηλίκων

Που στοχεύει η ατομική ψυχοθεραπεία;
Σε μια ατομική ψυχοθεραπεία, ο ψυχολόγος στοχεύει σε μια θεραπευτική σχέση με τον θεραπευόμενο που βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια, μέσα σε ένα ασφαλές υποστηρικτικό περιβάλλον, «συνοδοιπόροι» στο ταξίδι της ανακάλυψης, αναγνώρισης και κατανόησης του ψυχικού κόσμου του αναλυόμενου.
Πόσο καιρό διαρκεί η ψυχοθεραπεία;
Η εμπειρία έχει δείξει ότι μία φορά την εβδομάδα για 50 – 60 λεπτά είναι η καλύτερη συχνότητα ώστε να υπάρχει αφενός αρκετό διάστημα από τη μία συνεδρία στην άλλη για αναστοχασμό και νέο υλικό αλλά και να μην είναι πολύ «μακριά» ώστε να χάνεται η σύνδεση με τη διαδικασία, καθώς και των δύο ανθρώπων, θεραπευτή και θεραπευόμενου, μεταξύ τους.
Μπορεί να γίνει ομαδική ψυχοθεραπεία ενηλίκων;
Μια ψυχοθεραπευτική ομάδα δεν είναι απλά ένα σύνολο ατόμων, αλλά ένα σύνολο σχέσεων ανάμεσα στα μέλη της όπου το κάθε μέλος έχει το χώρο και την ασφάλεια να μιλήσει για τα θέματά του, αλλά και να ακούσει από άλλους θέματα που ενεργοποιούν πολλά συναισθήματα.
Image

Η θεραπευτική σχέση είναι αυστηρά δομημένη και χαρακτηρίζεται από απόλυτη εμπιστοσύνη και εχεμύθεια.

Image
Επέλεξα την Ψυχοθεραπεία Gestalt μετά από σύγκριση με άλλα ψυχοθεραπευτικά μοντέλα, αφού πρώτα βίωσα εγώ η ίδια τη συγκεκριμένη θεραπεία με τη βοήθεια εξειδικευμένου επαγγελματία.

Κεντρικό Μενού

Υπηρεσίες

Επικοινωνία

Μεγ. Αλεξάνδρου 108, Εύοσμος

2313 117795

6983 451050

elavakova@gmail.com