• 2313 117795
  • Μεγ. Αλεξάνδρου 108, Εύοσμος

Ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική για εγκύους

Συμβουλευτική εγκύων και νέων μητέρων

Η εγκυμοσύνη για κάθε γυναίκα βιώνεται με διαφορετικό τρόπο, ανάλογα με τις εμπειρίες της, τα βιώματά της, την ευκολία ή τη δυσκολία σύλληψης, τη σχέση με τον σύντροφό της κ. ά. Γι' αυτό το λόγο επειδή είναι μια περίοδος της ζωής σας που νιώθετε πιο ευάλωτες και οι συναισθηματικές αλλαγές είναι πολλές, σ'αυτή την ομάδα μπορείτε να μοιραστείτε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας με άλλες μέλλουσες μητέρες και να συζητήσετε ό,τι σας απασχολεί μέσα σ' ένα περιβάλλον ασφάλειας και υποστήριξης.

Στις μεγάλες μεταβάσεις της ζωής όπως είναι η εγκυμοσύνη, η λοχεία και γενικώς η μητρότητα, οι σκέψεις, οι απορίες και οι προβληματισμοί που προκύπτουν είναι πολλοί και διαφορετικοί. Πολλά πεδία ανοίγονται και πολλά ερωτηματικά προκύπτουν στο μυαλό ενός ζευγαριού που πήρε την απόφαση να αποκτήσει παιδί.
Image
Image
Image

Η συμβουλευτική εγκύων, λεχώνων ή νέων γονέων περιλαμβάνει

  • Άγχος στην εγκυμοσύνη – άγχος στην λοχεία
  • Αλλαγές στο σώμα: πως τις βιώνετε
  • Τα οφέλη του μητρικού θηλασμού
  • Ο ρόλος του νέου πατέρα
  • Επιλόχεια Κατάθλιψη
  • Προετοιμασία για τις πρώτες μέρες στο σπίτι
Τι σκέφτονται οι νέοι γονείς και πως η συμβουλευτική θα τους βοηθήσει
Η Μητέρα
Τι μητέρα θα γίνω; Θα τα καταφέρω να ανταπεξέλθω; Θα θηλάσω; Θα μπορώ να εργάζομαι παράλληλα και να είμαι η γυναίκα που ήμουν; Η συντροφική μου ζωή θα επηρεαστεί με κάποιον τρόπο; Θα με βοηθά ο σύζυγος; κ.α.
Ο Πατέρας
Τι πατέρας θα γίνω; Θα τα βγάλουμε πέρα οικονομικά; Θα ανταποκριθώ σωστά σε αυτά που θα χρειαστεί η γυναίκα και το παιδί μου; Θα με δεχθεί το μωρό όπως δέχεται την μαμά του; Θα επηρεαστεί η σχέση μου με την γυναίκα μου; κ.α.
Είμαστε δίπλα στους νέους γονείς
Η συμβουλευτική βοηθά την έγκυο ή νέα μητέρα αλλά και τον πατέρα να προετοιμαστούν για όσα έρχονται, να απαντήσουν σε απορίες και διλλήματα και να διαχειριστούν άγχη και δύσκολες στιγμές που μπορεί να προκύψουν.
Image

Ο στόχος είναι να μπορέσει να βιώσει το ζευγάρι όλη εκείνη την περίοδο όσο πιο ομαλά γίνεται και να την απολαύσει

Image
Επέλεξα την Ψυχοθεραπεία Gestalt μετά από σύγκριση με άλλα ψυχοθεραπευτικά μοντέλα, αφού πρώτα βίωσα εγώ η ίδια τη συγκεκριμένη θεραπεία με τη βοήθεια εξειδικευμένου επαγγελματία.

Κεντρικό Μενού

Υπηρεσίες

Επικοινωνία

Μεγ. Αλεξάνδρου 108, Εύοσμος

2313 117795

6983 451050

elavakova@gmail.com